mam to samo przegoniłem dwa razy po 100 km po wawie i przeszło swądu nie ma. Sądze że mrozy dały sie we znaki i filtry jak lekko sie ociepliło ( o ile spadek temp. do 0 - ( - 5 ) można nazwać ogrzaniem ). Prawdopodobnie wszystko co zalegało i przymarzło w klimie ruszyło sie. Obserwuj czy problem występuje albo przegoń i sprawdź. U mnie pomogło.
[O2] Drzwi przednie dzwoni, brzęczy, zamek ?
Zwiń
X
-
[O2] Drzwi przednie dzwoni, brzęczy, zamek ?
Witajcie
Mam od początku tj od Maja problem z jedną upierdliwa strasznie rzeczą a mianowicie: Podczas jazdy gdy auto najbardziej wibruje koło 2500 obrotów lub podczas jazdy po dziurach lub np. kostce brukowej z prawych drzwi dobiega głośne brzęczenie.
Smarowałem zamki, psikałem WD 40, zdejmowałem tapicerkę (zakładałem nowe podkładki pod tapicerkę z tą gumowa uszczelką), nawet kilka dni temu drzwi były lakierowane przy krawędziach i ustawiane i problem jest nadal...
Jadnak wystarczy drzwi otworzyć dość mocno po czym pchnąć aby zamkły się same i jest cisza... nic nie dzwoni można jeździć kilka dni i nic a wystarczy że się je znów otworzy i zaś dzwonią... dostaję szału co to może być ??
Czyli raz po zamknięciu cisza a raz dźwięczenie przy czym niestety najczęściej to drugie...
-
-
radek radziszewski, obstawiam, że przy naprawie blacharskiej niesprawne paluszki mechanika montującego drzwi upuściły do środka jakąś śrubkę/nakrętkę. A że niełatwo takie coś znaleźć i wyciągnąć, albo się nie chciało Panu Mechanikowi, to użył następnej a tamtą zostawił "na pamiątkę" Tylko, że ona lubi się poruszyć i jak podskakuje, to dzwoni. A czasem uda się jej gdzieś zaklinować i dzwonienie ustaje.
Proponuję rozebrać drzwi i obejrzeć dokładnie wnętrze.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez alfeeProponuję rozebrać drzwi i obejrzeć dokładnie wnętrze.
[ Dodano: Sro 16 Wrz, 09 09:17 ]
radek radziszewski, przejedź się po drodze gdzie nie ma dużego ruchu i w momencie jak zacznie dzwonić pociągnij lekko za klamkę drzwi. Linka wtedy naciągnie się i dzwoienie albo ustanie albo zmieni swoje natężenie.
Uważaj aby drzwi Ci się nie otwarły :szeroki_usmiech , ktoś ich Ci "nie zabrał :diabelski_usmiech i abyś nie wypadł - zapnij pasy. :lol:Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
radek radziszewski, jak zdejmiesz bok drzwi to będziesz miał wszystkie kable na wierzchu jak i mechanizmy. Posprawdzaj mocowanie wszystkich uchwytów, jeżeli się ruszają to albo je przyklej lub silikonem zwykłym potraktuj. Kable gąbkami obłóż. Musisz wszytko dokładnie posprawdzać łącznie z kołkami mocującymi bok aby dwa nie rozkręcać dwa razy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radek radziszewskiDziś to po testuję - gąbka dobra myśl kupie trochę zanim rozkręcę tapicerkę.
Czy trudno dostać się do tego przewodu klamki ? powinien on iść w jakiś zaczepach czy po po prostu luźno tam wisi ?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz